Ik ben een geboren en getogen import-Amsterdamse boy. Ik houd heel erg van woorden en taal. En alles wat daarmee te maken heeft.

Op een expressionele wijze.

Mocht je me met een woord willen vangen, doe dat dan het liefst met

wordsmith.

Droom groot, begin klein.

Droom groot, begin klein. Daarmee geven wij hier het startsein. Alle begin is moeilijk. Neem dat als uitgangspunt en dan weet je dat er eigenlijk niks meer fout kan gaan. Overwin moeilijk, dan begin je goed en heb je in ene het halve werk gedaan. Ga terug naar je basis en laat dan zien wie de baas is.

Droom groot, begin klein. Kanonne, als dat nou eens gemakkelijk zou zijn? De scheidslijn tussen cheesy en believen is vrij dun. Om maar gelijk met Mariah Carey en Whitney Houston te spreken: “There can be miracles, when you believe.” Believe in jezelf. Whitney Houston we have a problem wordt gecalld als je halverwege je moonshot opeens op wilt geven. Een moonshot is een maatschappelijk idee dat zo groot is dat het bijna niet te realiseren valt. Maar realiseer je: niets is onmogelijk te bereiken. Neem Jurrian en Daan, die voelen die pijn. Maar voor je het weet herplant je 40.000 bomen in de Mexicaanse woestijn of ben je de initiator van een mondiaal leenfestijn. Droom groot, begin klein.

We dromen een hoop in bange dagen. Nu is onze droom de hoop in bange dagen. We waren vaak afgeleid door onzekerheid, maar nu durven we toch de sprong in het diepe te wagen. Met wikken en wegen hebben we genoeg overwogen, maar overwegen niet meer te overwegen tot we een ons wegen. Vraag ons niet naar de bekende weg, want die is er niet. Alle wegen leiden naar Drome. Zouden we onze gehele route weten, gooit dat voor onze persoonlijke reis alleen maar roet in het eten. Je moest ’s weten. Er bestaat geen schatkaart met een uitgestippelde weg. De enige stippel die er is is de stip die we hebben gezet op de horizon. En uiteraard is de weg ernaartoe met net zoveel bloed, zweet en tranen geplaveid als je van tevoren bedenken kon. Het is óók een lijdensweg, maar laten we ons daardoor leiden? Nee, we kijken veel meer naar onze eindemarkering dan dat ik me afvraag: “Wat mankeer ik?” Je hoeft jezelf niet te dwarsbomen met het analyseren van het gat tussen waar je bent en waar je wilt komen. Het leven laat zich niet plannen, dus verzand niet in plannen maken. In het begin is die stip zo ver dat je hem bij lange na niet kunt raken, maar vul tot de tijd dat het zover is alleen je volgende week met taken.

Droom groot, begin klein. Dat klinkt eigenlijk best fijn. Weet je wat je straks gaat doen? Hopelijk ben je na het horen van onze drie eindbazen zo sick geïnspireerd dat je aimt for the moon. Een moonshot is niet geboren in een dag, maar dat hoeft ook niet. Als je maar helder hebt hoe je je behoefte ziet. Onze behoefte is helder en we zouden jullie willen vragen: wat denk je dat er gebeurt als wij met al deze vette, ondernemende mensen en groupe een maatschappelijk steentje bij zouden dragen?

Café De Jaren.

Een doodgewone ontmoeting.